Επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ», Αθήνα 19 & 20 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

έως 15 Οκτωβρίου 2017


Διοργάνωση:
Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων

Σε συνεργασία με:
Αγγειοχειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αγγειοχειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών

 


 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά στη Λάρισα με θέμα «ΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ” υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής και χαρακτηρίστηκε από ευρεία συμμετοχή αγγειοχειρουργών από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από διάφορα Αγγειοχειρουργικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, να αναλύσουμε διαδραστικά τις θεραπευτικές επιλογές για κάθε περίπτωση και να διευρύνουμε όλοι τις γνώσεις μας.

Βασιζόμενοι στην παραπάνω θετική εμπειρία, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση και για αυτή τη χρονιά της Επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Αθήνα, κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις νέες οδηγίες του ΣΦΕΕ, και με βάση ότι οι περισσότεροι Έλληνες Αγγειοχειρουργοί έχουν σαν έδρα την πρωτεύουσα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και ευελπιστούμε με την ενεργή υποστήριξη και αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής.

Φέτος και μετά από παρότρυνση πολλών συμμετεχόντων της προηγούμενης εκδήλωσης, θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκτός από περιπτώσεις ενδαγγειακής αντιμετώπισης και κάποιες περιπτώσεις ανοικτής αντιμετώπισης ανευρυσμάτων κοιλιακής και θωρακικής αορτής. Με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί όλο το φάσμα της αντιμετώπισης της αορτικής νόσου και θα δοθεί χώρος για μια εποικοδομητική συζήτηση των διαφόρων θεραπευτικών επιλογών αλλά και διαφόρων επιπλοκών που μπορεί να εμφανισθούν. Έτσι το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη θεμάτων όπως:

• Ανευρύσματα κοιλιακής αορτής – Standard EVAR
• Παθήσεις θωρακικής αορτής – Standard TEVAR
• Παρανεφρικά – Θωρακοκοιλιακά ανευρύσματα
• Ανευρύσματα θωρακικής και κοιλιακής αορτής – Ανοικτή αποκατάσταση
• Το περιστατικό που θέλω να ξεχάσω ή το περιστατικό που εύχομαι να μην είχα κάνει

Σημαντική θέση σε όλο το επιστημονικό πρόγραμμα θα έχει η παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων από διάφορα νοσοκομεία της χώρας με την ενεργό συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο Επιστημονικό Πρόγραμμα της εκδήλωσης και αν το επιθυμείτε να μας στείλετε μία ενδιαφέρουσα περίπτωση από την δραστηριότητα σας (τίτλο της περίπτωσης που επιθυμείτε να παρουσιάσετε, μια σύντομη περιγραφή (5-6 γραμμές), καθώς και το όνομα του ιατρού που θα το παρουσιάσει, κατά προτίμηση ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός), το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 (email: [email protected]). Όπως είναι κατανοητό λόγω συγκεκριμένου χώρου στο πρόγραμμα, δεν θα είναι πιθανόν εφικτό να παρουσιασθούν όλες οι περιπτώσεις που θα υποβληθούν. Κάποιες από αυτές, οι περισσότερο ενδιαφέρουσες, θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, ενώ κάποιες θα παρουσιαστούν ως e-poster, και το καλύτερο e-poster θα βραβευθεί από μια ειδική τριμελή επιτροπή.

Με τιμή,

Οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι,
Α. Γιαννούκας, Μ. Ματσάγκας, Ι. Τσολάκης

Πληροφορίες:

Conferre S.A.

Stavrou Niarchou Ave., Mare Position, GR455 00 Pedini, Ioannina, GREECE
Tel. +30 26510 68610 | Fax. +30 26510 68611 | E-mail: [email protected], | Website: www.conferre.gr