19η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Ελληνίδες συμπολίτες μας. Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα αποτελεί μέλος της ΕΣΑμεΑ, της ΕΟΣ ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ. και της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και την ύπαρξη του Σωματείου, το οποίο στηρίζει ασθενείς, γονείς και κηδεμόνες ασθενών με ΙΦΝΕ.

Σεβόμενοι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 δεν είναι εφικτό φέτος να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ανοιχτές στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, θα τηρηθεί η παράδοση της φωταγώγησης κτηρίων και μνημείων, όπως είθισται, με τη φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντίρριου «Χαρίλαος Τρικούπης» το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο είναι ότι προχωράμε με αισιοδοξία, παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής μας. Είμαστε δίπλα στους συμπάσχοντές μας, στους γονείς και κηδεμόνες παιδιών με ΙΦΝΕ σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Ας φωνάξουμε όλοι δυνατά:

Η ιδιαιτερότητά μας είναι η δύναμή μας!

Στάσου δίπλα μας στη μάχη που δίνουμε καθημερινά απέναντι στην Πολιτεία για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας. Φωταγωγούμε τη Γέφυρα και φωταγωγούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ασθενείς με ΙΦΝΕ και μια πολιτεία πιο ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη σχετικά με τις παθήσεις μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης» – Κωστής Στεφανόπουλος για την αποδοχή της πρότασης της φωταγώγησης της Γέφυρας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

 

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Νόσο

του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6909401716

 

Η Πρόεδρος: Νίκη Καρακάση

Ο Γραμματέας: Παρασκευάς Σεραφειμίδης         

 

Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας

Ιστοσελίδα: ifnedp.worpress.com

Facebook: Σωματειο ατομων με νοσο Crohn και Ελκωδη Κολιτιδας Αχαιας.

Youtube: ΙΦΝΕ ΑΧΑΙΑΣ