ΠΙΣ: “ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 2000% ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ”

Αθήνα 4.10.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σοβαρό πρόβλημα στον προσδιορισμό των οφειλών των ασφαλισμένων ιατρών στο Τ.Σ.Α.Υ. καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ιατροί να εμφανίζονται ότι οφείλουν χιλιάδες ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα έπειτα από καταγγελίες ιατρών που έφθασαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ξεκίνησε η διερεύνηση του ζητήματος. Έτσι διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου ότι υπάρχειπληθώρα λαθών όσον αφορά στον προσδιορισμό των οφειλών των ασφαλισμένων ιατρών στο Τ.Σ.Α.Υ., μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιατρούο οποίος ενώ όφειλε 1500 ευρώ, του καταλογίστηκαν οφειλές ύψους 32.000 ευρώ απ’ ευθείας στο TAXIS.

Ταυτόχρονακαταγράφονται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ιατρών της χώρας που αναμένουν μετά από δεκαετίες εργασία, να λάβουν τη σύνταξή τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, ζητά να επιλυθούν άμεσα τα λάθη που καταγράφονται στην καταλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μπει άμεσα τέλος στην κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρους του ιατρικού κλάδου. Επίσης ο ΠΙΣ ζητά από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑνα αποδίδονται οι συντάξεις εντός εννέα μηνών από την ημερομηνία συνταξιοδότησης.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

             Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος         Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου

           Πλαστικός Χειρουργός                    Αγγειοχειρουργός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 4-10-2019 ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΦΚΑ