ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/3/2019: ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/3/2019

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Crowne Plaza).

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της Διοίκησης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2019. Επίσης εγκρίθηκε η εισήγηση η οποία εμπεριέχει το διεκδικητικό πλαίσιο για τα προβλήματα της υγείας και της περίθαλψης καθώς και του ιατρικού κόσμου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η σοβαρότητα, η ευπρέπεια και οι μεστές και ουσιαστικές τοποθετήσεις των συνέδρων δημιούργησαν κλίμα το οποίο διασφαλίζει την ενότητα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μιχαήλ Βλασταράκος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τους 380 συμμετέχοντες Προέδρους και Εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση για τη στήριξη στο έργο της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και κάλεσε το Σώμα να σταθεί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε πνεύμα που να αναδεικνύει το επίπεδο του ιατρικού κόσμου με πυξίδα και οδηγό όχι μόνο τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών για περίθαλψη και υγεία που θα ανταποκρίνεται στην αξιοπρέπεια όλων.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 με απόλυτη τάξη διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την επόμενη τετραετία.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:
Εψήφισαν συνολικά 372 μέλη
Λευκά 0 (μηδέν)
Άκυρα 3 (τρία)
Επομένως, σύνολο έγκυρων μελών 369

Έλαβαν:

 •  
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ Π.Ι.Σ. 15 ψήφοι 1 έδρα
  • Α.Ι.Κ. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 6 ψήφοι 0 έδρες
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (Α.Π.Κ.Ι.) 25 ψήφοι 1 έδρα
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Ι.Σ. «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ»12 ψήφοι 0 έδρες
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.Κ.Ι. – ΕΝΟ.ΣΥ.) 228 ψήφοι 9 έδρες
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗ.ΠΑ.Κ) 31 ψήφοι 1 έδρα
  • ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 14 ψήφοι 1 έδρα
  • ΜΕΤΩΠΟ 37 ψήφοι 2 έδρες
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  ΣΤΗΝ Α΄ ΒΑΘΜΙΑ – Β΄ΒΑΘΜΙΑ & Γ΄ ΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ«ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» 1 ψήφος 0 έδρες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο προθεσμίες, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η Διοίκηση του Ανώτατου Επιστημονικού και Υγειονομικού κλάδου της χώρας και να αντιμετωπιστούν άμεσα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ιατρικό κόσμο και τη κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

ΠΙΣ Δελτίο τύπου για αρχαιρεσίες της 3 Μαρτίου 2019