Δελτίο τύπου: Επιστολές ΠΙΣ αναφορικά με το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας

Αθήνα 22.8.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολές Π.Ι.Σ αναφορικά με το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας

Δύο επιστολές για το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας, τη μία προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δεύτερη προς τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, απέστειλαν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Συγκεκριμένα, ζητούν να ενημερωθούν για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και για τις περιοχές που αυτά έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου να προβεί ο Π.Ι.Σ. στις ανάλογες ενέργειες ως έχει υποχρέωση από τη Νομοθεσία και του θεσμικού του ρόλου.

(Επισυνάπτονται οι δύο επιστολές του Π.Ι.Σ.).

Επειδή από τα ΜΜΕ καταστήκαμε κοινωνοί κρουσμάτων ελονοσίας, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας λόγω της τουριστικής περιόδου η οποία συνεχίζεται, παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό να μας αναφέρετε τυχόν κρούσματα ελονοσίας τα οποία έχουν εμφανισθεί στην περιοχή ευθύνης σας, ή άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, λόγω και του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, προκειμένου να προβούμε σε ενέργειες που οφείλουμε, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δελτίο Τύπου_22_08_ Επιστολές ΠΙΣ αναφορικά με το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας