ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αθήνα 1.3.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Ξενοδοχείο «CrownePlaza», στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 380 Προέδρων και Εκλεκτόρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στο ίδιο μέρος, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Στην στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν επτά συνδυασμοί και δύο  ανεξάρτητοι-μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Η νέα Διοίκηση που θα προκύψει για τα 4 επόμενα χρόνια έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως:

  •  
    • Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τους ιατρούς ειδικοτήτων.
    • Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, της ελλιπούς στελέχωσης των Νοσοκομείων, της ανεργίας του κλάδου, της μετανάστευσης των νέων ιατρών, την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Η ενότητα του κλάδου είναι απαραίτητη προκειμένου ο ιατρικός κόσμος να πορευθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε λειτουργού της υγείας.

Ελπίζουμε ότι στα δύσκολα χρόνια που είναι ακόμη μπροστά μας θα πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η σοβαρότητα, προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα και παραλείψεις. Ευχόμαστε  η προσέγγιση των προβλημάτων με θετικό τρόπο να αποδώσει παραγωγικά αποτελέσματα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.