Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών ιατρών που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 7981/8-11-2017

Με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Υπουργείου Υγείας επιχειρήθηκε χθες στη Βουλή η θόλωση της πραξικοπηματικής επείγουσας διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Πρωτοφανής είναι η προσπάθεια απαξίωσης των δημοκρατικών / θεσμικών διαδικασιών και η έλλειψη σεβασμού προς την ανεκτίμητη προσφορά των Νοσοκομειακών ιατρών στο να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Η πολιτική ατολμία για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, η μόνιμη υποσχεσιολογία, η ανικανότητα αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα συνθέτουν ένα εκρηκτικό τοπίο στη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Η αποκατάσταση του μισθολογίου και των συνθηκών εργασίας των σκληρά εργαζομένων νοσοκομειακών ιατρών, η δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων, η διευθέτηση των προβλημάτων που αφορούν τους επικουρικούς ιατρούς, η ανάταξη της προβληματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης στη λειτουργία των Νοσοκομείων και η ανάσχεση του κύματος της ιατρικής μετανάστευσης είναι κυρίαρχα αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο, που πασχίζουν για την ύπαρξη ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών στο ΕΣΥ.

Καλούνται τα μέλη μας, Νοσοκομειακοί ιατροί να συμμετάσχουν σήμερα Τετάρτη σε στάση εργασίας 11:00-3:00 και αύριο Πέμπτη στην 24ωρη απεργία.

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

 

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών ιατρών που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ