Δελτίο τύπου –  Όχι στα “φτηνά” κουπόνια υγείας από επιχειρηματίες

Αρ. πρωτ. 9698/13-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με ομόφωνη απόφασή του, απορρίπτει πρακτικές ασύδοτης παραβίασης του νόμου περί ιατρικής διαφήμισης που εκφράζεται με διαφημιστική καμπάνια γνωστού επιχειρηματικού ομίλου της Αττικής σε έντυπο μέσο, ως πανελλαδική διάθεση φτηνού πακέτου υγείας με «κουπόνια».

 Η υγεία είναι κοινωνικό και όχι «αγοραίο» αγαθό.

Δεν αποτελεί αντικείμενο αθέμιτου ανταγωνισμού και κακόγουστου μάρκετιγκ αλίευσης επιχειρηματικού κέρδους εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

 Η ιατρική ποιότητα και αξιοπιστία αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από την ορθή άσκηση της ιατρικής και όχι μέσα από «φτηνά» κουπόνια υγείας που ευτελίζουν την ιατρική πράξη και διαρρηγνύουν την ιερή σχέση ιατρού – ασθενούς μέσα από «κακέκτυπα» υποκατάστατα.

 Οι άστοχες πολιτικές υγείας στην απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ευνόησαν τη γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μεθοδικά και συντεταγμένα εις βάρος της επιστημονικής πρακτικής, συντελώντας στην αυξανόμενη κρίση αξιών, στην υπερπροσφορά / υπέρβαση υπηρεσιών υγείας και στην καταιγιστική απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος.

 Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η άμεση επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους ιατρούς (51/49) καθώς και η ταχεία ανάπτυξη καθολικών ελεγκτικών μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς στο χώρο της υγείας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος               Ο Αντιπρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου       Γεώργιος   Σκρουμπής         Γεώργιος   Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Όχι στα φτηνά κουπόνια υγείας από επιχειρηματίες