Δελτίο τύπου: Ο Ι.Σ. Πατρών ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα για αντιεπιστημονικές απόψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 4502/8-9-2021

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν αντιεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές που προέρχονται κυρίως από κακή εκτίμηση ή έλλειψη γνώσης ή συστηματική παραποίηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη νόσο COVID-19 ή με τα εμβόλια κατά της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (>95%) των ιατρών εμπιστεύονται και συστήνουν τον εμβολιασμό ως το κυρίαρχο όπλο κατά της πανδημίας.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε ιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Ο Ι.Σ. Πατρών σήμερα απευθύνεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει κατά όλων όσων εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες σε ιατρικά – επιστημονικά θέματα, με δυνητικές αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην έκβαση της πανδημίας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

 

Άννα Μαστοράκου          Γεώργιος Πατριαρχέας