Δελτίο Τύπου: Οδηγίες ΙΣΠατρών που συμβεβλημένους ιατρούς ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 5456/27-6-2017

Με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις της  διοίκησης  του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τους  συμβεβλημένους με τον οργανισμό  ιατρούς  και τις οδηγίες που αφορούν τον αριθμό των επισκέψεων ανά ημέρα, τη διάρκειά τους, καθώς και το ωράριο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων που έχουν σύμβαση ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει να δηλώσει τα εξής :

  •  
    • Το μηνιαίο ατομικό πλαφόν των 200 επισκέψεων αδυνατεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών ΠΦΥ και δεν μεταβάλλεται όπως και να εφαρμοστεί ο επιμερισμός του. Το μοντέλο με τις 10 ή 20 επισκέψεις την ημέρα ξαναδοκιμάστηκε και απέτυχε επειδή είχε σαν αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται με έξοδα από τη πρώτη μέρα του μήνα.
    • Ο ελάχιστος χρόνος επίσκεψης 15 λεπτά ( 10’ στο ΠΕΔΥ ) θεσπίζει αντιεπιστημονικούς και ανισότιμους κανόνες στην άσκηση της ιατρικής με χρονόμετρο !! και θα δημιουργήσει σημαντικές δυσλειτουργίες και τραγελαφικές καταστάσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
    • Τα ιατρεία που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ και το ωράριό τους καθορίζεται από τους ιατρούς, με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλισμένων που τα ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.
    • Οι συμβάσεις και οι όροι τους, καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι προκαθορισμένα και δεν αλλάζουν με μία ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου.

Το ιατρικό σώμα, μέσω συλλόγων και φορέων, έχει επανειλημμένα υποβάλλει προτάσεις για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους και είναι πρόθυμο για διάλογο.

Τέτοιες μονομερείς ανακοινώσεις που γίνονται χωρίς καμία διαβούλευση με τους θεσμικούς ιατρικούς φορείς, καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια και την άγνοια της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σε θέματα που αφορούν τη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Καλούμε τους συμβεβλημένους ιατρούς του Συλλόγου μας να συνεχίσουν να ασκούν την ιατρική σύμφωνα με τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας, τις υποχρεώσεις βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει και του Ενιαίου Κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και να αγνοήσουν τις ανακοινώσεις  στις 23 και 27/06/2017 του ΕΟΠΥΥ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                        Ο Αντιπρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκ            Γεώργιος Σκρουμπής                 Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου 27.6.2017 σε pdf.