Δελτίο τύπου ΙΣΠ: Ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 7606/22-7-2014

 

Θέμα: «Ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στη συνεδρίαση της 17/07/2014 έκρινε ομόφωνα ότι έχει επέλθει αδιέξοδη κατάσταση όσον αφορά την μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα χρέη των πρώην ταμείων για τα έτη 2009-2011 (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩΝ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, κλπ). Ο εμπαιγμός της πολιτείας παρά τις επανειλημμένες εντολές του Πρωθυπουργού για την άμεση απόδοση και εκκαθάριση των δεδουλευμένων οφειλών δεν είναι πλέον ανεκτός.

Δεσμευμένα υπέρ ληξιπροθέσμων οφειλών βρίσκονται αδιάθετα περίπου 600 εκ. ευρώ, οι συναρμόδιοι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται -διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια-, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλείται αδυναμία των υπηρεσιών και οι πάροχοι περιμένουν εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο υποσχέσεων και συζητήσεων, πνιγμένοι στα χρέη.

Επειδή νομικά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του να προβούν σε ομαδικές αγωγές κατά των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΠΥΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Π.

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                                        Γεώργιος Σκρουμπής

Δελτίο τύπου – Ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ