Δελτίο τύπου – Η συντεταγμένη οικονομική εξόντωση του ιδιωτικού ιατρείου συνεχίζεται αμείλικτα

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 4566/10-5-2017


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, που φέρεται ως προαπαιτούμενο στο κείμενο της συμφωνίας της παρούσας κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Η επερχόμενη αλλαγή της ασφαλιστικής νομοθεσίας προβλέπει από την 1η Ιανουαρίου 2018, ότι η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών,  δημιουργώντας πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές με αύξηση έως και 28%, στα επόμενα έτη.

Η οικτρή αποτυχία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι εμφανής. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων εκκρεμούν ακόμη ενώ αμφισβητείται η ανάληψη υποχρέωσης αποπληρωμής τους, η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται και οι ιατροί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που κατά παράνομο τρόπο έχουν υπολογιστεί βάσει του εισοδήματος του 2015.

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τη σχεδιαζόμενη φτωχοποίηση του ιατρικού σώματος και την επερχόμενη παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ.

Η καταστροφή κάθε παραγωγικής διαδικασίας και του δικαιώματος στην εργασία φέρει την επίσημη υπογραφή ενός κράτους που αναγγέλλει εικονικά πλεονάσματα και ψευδεπίγραφη ανάπτυξη.

 

Η Πρόεδρος               Ο Γραμματέας 

 

Άννα Μαστοράκου     Γεώργιος Πατριαρχέας

Δελτίο τύπου – Η συντεταγμένη οικονομική εξόντωση του ιδιωτικού ιατρείου συνεχίζεται αμείλικτα