Δελτίο Τύπου: Ευθύνη του Υπουργείου Υγείας ο ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος της συνταγογράφησης

Αριθ. Πρωτ.: 6911

Πάτρα: 26/8/2013

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Προς

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ.Γεωργιάδη Άδωνι

Αριστοτέλους 17

104 33  ΑΘΗΝΑ

 

 

ΘΕΜΑ: ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

 Κε Υπουργέ,

 Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν πρωτ.: 6793 (21/8/2013) επιστολής μας, επανερχόμαστε επιτακτικά στο πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τη γνωστοποίηση πιθανών στοιχείων κατά μελών μας που έχουν προβεί σε συγκεκριμένες αποδεδειγμένες υπερβάσεις συνταγογράφησης. Τασσόμαστε υπέρ του ελέγχου και της πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε τη συλλήβδην σπίλωση του ιατρικού κόσμου.

Συμφωνούμε απολύτως στην άποψη ότι στη φυλακή οφείλουν να βρίσκονται ΟΛΟΙ όσοι συμμετέχουν στο πάρτι της διαφθοράς και της ασυδοσίας, μηδενός εξαιρουμένου.

Οφείλουμε δε να τονίσουμε τις μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν τους ώμους του εκάστοτε επιτελείου του Υπουργείου Υγείας για τις εσφαλμένες «γενόσημες» πολιτικές υγείας που εφαρμόζονται συστηματικά με ανεξέλεγκτο και αντιεπιστημονικό τρόπο, προκαλώντας ανεπιθύμητες ενέργειες στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μη αναστρέψιμες επιπλοκές  στους χρήστες υπηρεσιών υγείας. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι ευθύνη του Υπουργείου είναι η ύπαρξη σοβαρών ελεγκτικών μηχανισμών με επιστημονικούς κανόνες για την ποσότητα και την ποιότητα της συνταγογράφησης φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων, ο συστηματικός έλεγχος των δαπανών καθώς και ο περιορισμός της σπατάλης στον υγειονομικό τομέα.

Η οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι αδυνατούν πλέον να αντέξουν άλλες σπατάλες, διαφθορά ή τις συνέπειες των εσφαλμένων πολιτικών υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Άννα   Μαστοράκου                                       Γεώργιος   Σκρουμπής

Κοινοποίηση:

1.     ΠΙΣ

2.     ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

3.     ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Δείτε το επίσημο έγγραφο