01 02 2013 Ανακοίνωση συντονιστικού του μετώπου της Α’βάθμιας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών

Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων

β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών

γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

    Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

Αθήνα, 01/02/2013

Ανακοίνωση

  • 1η ημέρα επίσχεσης και τα νέα είναι καλά .
  • Φαίνεται η συμμετοχή στην επίσχεση να φτάνει Πανελλαδικά το 80 %.
  • Σε αυτό το υψηλό ποσοστό συμμετοχής συνέβαλε , εκτός από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  σαν κλάδος , η απίστευτη ανακοίνωση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής  κ Λουράντου (κλικ εδώ ).
  • Ο κ. Λουράντος με την ανακοίνωσή του αυτή, μας δείχνει ότι  θεωρεί τα χρήματα των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αποκλειστικά χρήματα των φαρμακοποιών και κάνει έκκληση στους συναδέλφους του φαρμακοποιούς να δραστηριοποιηθούν μήπως και οι εργαστηριακοί ιατροί τώρα που κινητοποιούνται  πάρουν τα «χρήματα τους».
  • Για την βοήθεια αυτή που μας προσέφερε ο κ. Λουράντος, ειλικρινά τον ευχαριστούμε.
  • Σε  όσους  συναδέλφους δεν μετείχαν από την πρώτη μέρα στην επίσχεση, τους συνιστούμε  να διαβάσουν προσεκτικά  την επιστολή Λουράντου.  Είναι το πιο πειστικό επιχείρημα για να μετάσχουν και αυτοί στην επίσχεση ενισχύοντάς την .
  • Εμείς πάντως συνεχίζουμε απτόητοι μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα , ένα εκ των οποίων είναι η ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας.
  • Με αυτό το πνεύμα  της ισότιμης μεταχείρισης, προκαλούμε τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αμπατζόγλου , τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Λουράντο και τους υπόλοιπους Προέδρους Φαρμακευτικών Συλλόγων να συνταχθούν μαζί μας, ώστε από κοινού να διεκδικούμε την εντός των συμφωνημένων χρονικών ορίων εξόφλησή μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή