Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα: Μονοαρθρίτιδα», Πάτρα 5 Οκτωβρίου 2019

Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα: Μονοαρθρίτιδα» που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, στον Πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» στις 5 Οκτωβρίου 2019.

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», επιδιώκοντας την αλληλοενημέρωση με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζει και εφέτος τις εκδηλώσεις με τίτλο «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Kοινότητα».

Η επιτυχία της περυσινής ημερίδας με θέμα  «Φλεγμονώδης Οσφυαλγία», αλλά και η καθημερινή ιατρική πρακτική δείχνει ότι η ανάγκη επικοινωνίας των  Ρευματολόγων  με την υπόλοιπη Ιατρική κοινότητα είναι επιτακτική. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Οξεία Μονοαρθρίτιδα»  το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη.

Η οξεία μονοαρθρίτιδα είναι σοβαρή και επείγουσα ιατρική κατάσταση, που  απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Αποτελεί συχνά την  πρώτη κλινική εκδήλωση ποικίλων νοσημάτων. Ασθενείς με οξεία μονοαρθρίτιδα αντιμετωπίζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ρευματολόγους, ορθοπαιδικούς, γενικούς γιατρούς και παθολόγους. Η πρόγνωση της εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση και την άμεση θεραπεία.

Σκοπός της ημερίδας είναι να καταστήσει ικανούς τους γιατρούς των εμπλεκομένων με την οξεία μονοαρθρίτιδα ειδικοτήτων να αναγνωρίζουν άμεσα την νόσο, να προβαίνουν στους κατάλληλους διαγνωστικούς χειρισμούς και να την θεραπεύουν  να παραπέμπουν έγκαιρα τους πάσχοντες για περαιτέρω έρευνα και θεραπεία.

Μια ομάδα από έμπειρους ομιλητές, με διαλέξεις και παρουσιάσεις επιλεγμένων περιστατικών, καθώς και η διαδραστική συμμετοχή του κοινού, εγγυώνται την επιτυχία και της εφετινής εκδήλωσης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Π. Γεωργίου
Συντονιστής Διευθυντής
Ρευματολογικού Τμήματος
Γ.Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»

 

 

Πληροφορίες: https://bit.ly/2ScDdSs

Δελτίο Τύπου- Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: rheuma051019-program

_________________

ΚΕΓΜ – CONGRESSWORLD‎
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 27
115 28 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: +30 210 7210001, 210 72 10 052
FAX : +30 210 72 10 051

[email protected]

[email protected]