Παρουσίαση βιβλίου καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Δημήτρη Λινού «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό», Πάτρα 29/3/2019

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Βιβλιοπωλείο Discover Bookstore, Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής, ο όμιλος  Πατρών INNER  WHEEL Βορρά Ρίου  και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών  παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ,) Δημήτρη Λινού με τίτλο: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου & ώρα 19:30 στον πολυχώρο εκδηλώσεων King George Hall
(πλατεία Γεωργίου 1Α, Πάτρα, Τηλέφωνο: 6944980838)

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το Εύηχο σύνολο Εν-Χορδώ Enxordo της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας.

Χαιρετισμοί:
Ασημίνα Ταγκαλάκη Ντούλια (Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πρόεδρος του 21ου Γυμνασίου Πάτρας & Ταμίας – υπεύθυνη τύπου, στο Σώμα εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ερυμάνθου.
Μαρία Ασημακοπούλου, Πρόεδρος του INNER WHELL Όμιλος Πατρών Βορρά Ρίου
Αναστάσιος Αποστολός, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)
Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών

Ομιλητές:
• Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος (Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας
• Κώστας Χρυσανθόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πάτρας
• Θωμάς Γκορίλας, Πυρηνικός Ιατρός

Την παρουσίαση του βιβλίου συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου), τηλεοπτικός παραγωγός.

Την εκδήλωση της παρουσίασης υποστηρίζουν οι σύλλογοι:
Αγκαλιάζω Νομού Αχαϊας – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) – Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛ Ε ΑΝ Α

 

Δημήτρης Λινός

Ο Δημήτρης Λινός γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Governor του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons. Εκπαιδεύθηκε στη Χειρουργική στη «Mayo Clinic», στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, και στο «Massachusetts General Hospital» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ξεκίνησε την επαγγελματική και ακαδημαϊκή του πορεία στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Κλίβελαντ του Οχάιο και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε ενεργά στην ακαδημαϊκή Χειρουργική σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, ελληνικά και ξενόγλωσσα συγγράμματα στη Λαπαροσκοπική και Ενδοκρινική Χειρουργική και κεφάλαια σε πολλά διεθνή συγγράμματα Χειρουργικής. Θεωρείται από τους κορυφαίους διεθνώς χειρουργούς στους ενδοκρινείς αδένες και έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Έγκριτων Επιστημονικών Περιοδικών και συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία της Χειρουργικής σε ετήσια σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΙΝΟΥ