ΠΙΣ-Δελτίο Τύπου: Το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών ήταν το θέμα της συζήτησης των εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων με τον Υφυπουργό Εργασίας

Αθήνα  05.8.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών ήταν το θέμα της συζήτησης των εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων με τον Υφυπουργό Εργασίας

 

Η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου των Υγειονομικών, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Υγειονομικών Φορέων, ήταν το θέμα που συζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προ 20 ημερών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των λοιπών Υγειονομικών Φορέων, και συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν για μία ακόμη φορά στον Υφυπουργό ότι η μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών σε Επαγγελματικό Ταμείο, με τη μεταφορά των ανάλογων λογαριασμών που ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια

ευρώ και μέρους της ακίνητης περιουσίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης απόδοσης των χρημάτων τα οποία αποδίδονται σήμερα σε αυτούς τους κλάδους. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι αβέβαιη η τύχη των αποθεματικών.

Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε μετά προσοχής την εισήγηση των φορέων και δεσμεύθηκε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα γίνει σε αυτό το πνεύμα.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.