Παρέμβαση του ΠΙΣ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (23-8-2019)

Αθήνα 23.8.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του ΠΙΣ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

 

Διάλογο με τον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προκειμένου να συζητηθούν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Ο ΠΙΣ στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ζητήσει τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες όμως θα πρέπει να τεθούν σε νέα βάση.

Στόχος είναι να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, ώστε να είναι δυνατή η υγειονομική κάλυψη  του πληθυσμού της χώρας.

Έως ότου όμως ολοκληρωθεί ο διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ΠΙΣ θα ζητήσει την άμεση κάλυψη των αναγκών σε βασικές ειδικότητες ιατρών, οι οποίες απουσιάζουν από το σύστημα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΙΣ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια ζητώντας την άμεση έναρξη διαλόγου, για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης και την ορθολογική κατανομή των θέσεων, διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες βελτίωσης των όρων των συμβάσεων.

 

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος               Δρ  Γεώργιος  Ι. Ελευθερίου

Πλαστικός Χειρουργός                              Αγγειοχειρουργός

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 23 8 2019 -Παρέμβαση του ΠΙΣ για την ΠΦΥ