Δελτίο τύπου ΠΙΣ: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας “Η χρόνια ασθενής”

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ «Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ»

Με αποδυναμωμένες παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζουν να βρίσκονται 10 εκατομμύρια Έλληνες, αφού οι δημόσιες μονάδες του ΠΕΔΥ  υπολειτουργούν και ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών σε επισκέψεις και πράξεις.

Πριν από περίπου έναν μήνα παραδόθηκαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι προτάσεις της ομάδας εργασίας που συστάθηκε προκειμένου να συμβάλει στην αναμόρφωση του τοπίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Π.Ι.Σ. ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα Υγείας, όχι μόνο δεν συμμετείχε στην ομάδα εργασίας, αλλά ούτε καν ενημερώθηκε επί των προτάσεων που κατατέθηκαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Επειδή τα τελευταία 30 χρόνια το πολύ σοβαρό ζήτημα της ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των κυβερνήσεων χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, ο Π.Ι.Σ. ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην ορθή οικοδόμηση της δημόσιας Π.Φ.Υ.

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της ευπρεπούς ιατρικής λειτουργίας, ο Π.Ι.Σ. είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΤΟ ΔΤ του ΠΙΣ_Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε pdf