Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον προσωπικού στα Νοσοκομεία

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αρ. Πρωτ.: 1995/1-4-2019

Θέμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον προσωπικού στα Νοσοκομεία»

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά προσωπικού φύλαξης και την πρόκληση υλικών ζημιών στο Νοσοκομείο Καραμανδάνειο Παίδων Πατρών από δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε κατάσταση μέθης. Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών ασθενών και των συνοδών τους.

Δεν ανεχόμαστε καμία μορφή βίας (λεκτική ή σωματική) σε βάρος εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε εργαζόμενο που έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ο ΙΣ Πατρών  καλεί το Υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει σχέδιο δράσης κατά της βίας στα Νοσοκομεία και να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας με άμεσα μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης στα νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό και στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά.

 

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος             Ο Γραμματέας

 

   Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Σκρουμπής      Γεώργιος Πατριαρχέας

 

Δελτίο τύπου – Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον προσωπικού στα Νοσοκομεία