Δελτίο τύπου: Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για το Συστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

Αρ. Πρωτ. : 1231/30-1-2013

Στις 23/01/2013 κλήθηκε η Πρόεδρος του ΙΣΠ να καταθέσει και να παραδώσει όλο το φάκελο των καταγγελιών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και άλλων Συλλόγων, όσον αφορά την από 12/07/2012 (Αρ. Πρωτ: 5937) κατατεθείσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πάτρας, σχετικά με τη διαβλητότητα και τεχνολογική ανεπάρκεια του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι καταγγελίες αυτές έχουν προωθηθεί από καιρού στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παραμένει το διαχρονικό αίτημα των θεσμικών οργάνων για ένα άρτιο, ασφαλές, τεχνολογικά και επιστημονικά επαρκές σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που να παρέχει αξιοπρεπείς ταχύτητες εξυπηρέτησης των χρηστών του.

Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνολογικές προδιαγραφές των υφιστάμενων εφαρμογών έχουν αποτύχει να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του συστήματος ιδιαίτερα τις ώρες της αιχμής.

Οι ανεπάρκειες του συστήματος είναι τραγικές. Τρανταχτό παράδειγμα η πρόσφατη ομολογία αποτυχίας που αναδεικνύεται σε δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ στις  24-01-2013 – με θέμα: «Δράσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», όπου φαίνεται εφικτή η συνταγογράφηση σε νεκρούς από το ηλεκτρονικό σύστημα, διότι δεν υπάρχει η πρόβλεψη αυτόματης απενεργοποίησης των αριθμών ΑΜΚΑ των αποβιωσάντων!!

Ο δικαστικός αγώνας του ΙΣΠ συνεχίζεται από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Αργολίδας και Λάρισας, και τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Λόγω των επαναλαμβανόμενων καταρρεύσεων της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δεν έχει καταστεί εφικτός ακόμη ο έλεγχος του νέου συστήματος από τους πραγματογνώμονες που εκπροσωπούν τους ιατρικούς συλλόγους στο δικαστήριο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Άννα Μαστοράκου
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεώργιος Σκρουμπής